Jaa, vad vore man utan sina gener o rötter ? Ett ofullbordat faktum ?.

Det här med mormor, morfar, farfar o farmor . Idag skall sysslas med .min farfars farfar.o mina Värmlandsrötter. 
    Och hans namn var Sven Nilsson EK född 1790 i St Kil o död 1863.Hemmansägare o skräddare. Tjänte med soldatnamnet Ek vid Värmlands fältjägare., varifrån han tog avsked 1826 . Han lär varit en snäll karl, gift 2  gånger med ett par riktiga ragator, PÅSTÅS det. Och han hade 7 barn i vardera giftet, 5 dog i första o 2 i andra så det blev bara sju kvar. Och min farfars far Adil la tilsammans med en av bröderna av 6 syskon till blom. Så det här med folk som heter Ek som man ochså är släkt med.
         Vad tänker jag på om denna man som finns på mitt stamträd. Jaa, det här med indelt soldat o soldattorp.O st. Kils numera Kils socken, norr Karlstad. låg kring Norsälven o nedre Fryken o södra delen av Mellanfryken.jaa. och vem tänkte på detta när jag med SPF Askersund för många år sen bl.a besökte Frykensjöarna.
 Och vem var kung i Sverige när Sven föddes 1790 joo, Gustav 111 och när Sven dog. Karl XV .
                 Fler exempel från mina gener o rötter kommer att skrivas om. Och till hjälp med fakta o hörsägen har jag ett proband som gjorts av en svåger . Så nästa gång vem blir då huvudperson som jag ochså då kan fantisera om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0