Jaa, det här med vädrets makter , o dået o nuet.

 
 Detta foto är från Simrishamn och taget den 28/3 2016. Ett år sen alltså. Och när jag idag skulle cykla ut ficj man gå in i lägenheten o hämta vantar o ta extra tröja på sig. Anledning dis o dimma o isig vind . O cykelturen idag blev kort o inget foto togs. Och igår såg jag väderrapport på Tv ang. prognos för mellansverige o Norrland i veckan. Och jag läste ochså om snöfall o tefiksvårigheter i Lapplandsfjällen. 
       Och på Alaska har dom fortsatt kallt liksom i norra Canada o det angränsande Grönland. Inte så många minusgrader i Sibirien/ Verkhyansk men fortsatt en del minusgrader.
         Och nu kan meddelas att matkstationen Mc Murdo stn. i Antarktis har - 25 C  och det här med skillnad på Sydpolen o Nordpolen o Arktsis o Antarktis. Vinter här när sommar är där o tvärtom. Och i sammanhanget kan man tänka på det här med södra Chile o södra australien  Och värmen runt ekvatorn.
 
 
Det här är ochså ett foto från förra året för ett år sen Alla känner väl till Ankedammen ? Jaa, det här med växlande väder . Av naturliga orsaker o detta skrivs inte mycket om längre. För ca  år sen lästes följande ozonhålet håller på att reparera sig. Och har läst sen länge om minimal uvstrålning i t.ex. Simrishamn.
         Jaa det här med följande rubrik sen nån månad verkar  ha fallit i glömska Koldioxisutsläppen har planat ut. Jaa, när det kommer lite motsägelsefulla budskap mitt i vädrets eländesförklaringar , då verkar det inte sälja lika mycket.
 
 
Jaa, det här fotot är från 24/3 den här månaden .  Då var det varmt o skönt ute. Men det här med minnen . Från slutet av t.ex.1960-talet då man med familjen bilade till gård ovan Skillinge o köpte ägg till påskaftonen i veckan. och under hemfärden överraskades av häftig snöstorm i månaden april . Och i år är påskaftonen den 15/4 .
 
 
        Och hoppas vädret blir bättre i morgon för då hoppas jag kunna cykla en längre runda o efter den blir det handlande i stan.
                  
          
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0