Jaa, måndag igen .Och det här med att Vm på skidor är slut.

 
Jaa, vädret ja. Medvind från nordost när jag cykla hem. Kall o av arktis art. Och här i Simrishamn lär vi inte få nån snö men längre norrut o väst på i veckan. Jaa, vis av skadan o med erfarenhet så utropas ingen vår förrän 1 april :) 
        Jaa, i Verkhoyansk i Sibirien håller sig temperaturen mellan -15-25 C men i Alsaka är det kallare i Prudhoe bay i Hall land på Grönland ca -40 C . Och i Antarktis börjar nu ju temperaturen att gå mot fler minus.. Och hur kallt det är på höjderna där Vostok ligger , uj,uj,uj. Har för mig att där satts världsrekord i kyla sen mätningarna började.
 
Jaa, tyvärr har jag läst om bråk på skola i Hallsberg idag. Mina Närkserötter ser detta med sorg . Och vi som är pålästa vet bl.a det här med etniska bråk mellan t.ex. Araber o Afghaner. Eller t.ex. Sunni o Shia.
 
              Men Vm på skidor är ju slut. Ingen medalj på herrrnas 5-mil . Och Kalla bröt staven o missade troligen medalj på damernas 3-mil. Men norrmännen fick ingen medalj på 5-milen Kanada guld, Ryssland silver o Finland brons. O skiddrottning blev Björgen från Norge o skidkung Ustijugov från Ryssland.
 
             Men apropå sport Champions League i veckan. Kan Barcelona vända mot Paris st Germain som vann med många mål hemma.4-0 . jaa, tror inte Barca klarar det. 
 
      
Trackback
RSS 2.0