Det här med goda minnen från andra länder, oavsett vad vissa tänker om dom.

 
Vi kan ju ta den senaste resan först. Den via Tyskland till Polen o bl.a Krakov Jaa, här övernattade vi bussresänärer i Polen innan besöken i södra Polen. .
 
 
Jaa, det här med vacker natur som man även kan hitta i Polen o vackra kyrkor o gamla slott. 
 
 
Jaa, Tyskland gränsar ju till Polen och det landet har jag besökt så tidigt som i mitten på 1950-talet. Närmare bestämt Köln. Sen åkt igenom det till Wien och med kompisar via bilar. Mosel-o Rehndalen Och så har jag och barnbarnet Måns varit i Frankentahl o besökt kompisen Cai o hans fru . Och bl.a. besökte vi det välkända Heidelberg.
 
 Apropå på Cai så är detta foto från när hans föräldrar o syskon var på besök hos oss i sommarstugan utanför Hjo. under 50-talet.
 
 
Och det glömmer man väl inte heller besöket i Berlin 2006 undet fotbolls-Vm . Undertecknad, kompisen Björn och Cais dotters Ankes fästman, man Eberhard.
 
 
O detta är första gången jag såg Anke. Som en dag , söndag tror jag guidade oss nere i stan i Brandenburger Tors omgivningar o vi  såg bl.a. rester av muren .
     Och sen har jag inte besökt Tyskland på ett längre tag innan färden mot Polen. Men på Rûgen har jag varit med bastubadarklubben på 2000-talet var det väl men foton saknas.
            Men som sagt då bussturer genom Tyskland o bilturer. och då sett olika städer. 
 
 
Sen avslutar vi med några foton från besöket i Israel i slutet av 1980-talet. Den resan kommmer jag heller aldrig att glömma. Får jag hoppas. 
 
 
Och det här med när kompisen Bengt och jag tog en båttur på Röda havet.och vi bade även i Döda havet. Och flöt naturligtvis på rygg då.
 
 
Jaa, rundresa företog vi i landet . Och i Jerusalem var vi naturligtvis .Foto från Betlehem över staden.
 
 
Jaa, det finns höjder även i Israel o  det upptäckte man under bussfärden . Foto taget från Masadaklippan
 
 
 Och under färden från Jeriko till Jerusalem var det höga höjder . Och då togs detta foto. Vet ochså att vi besökte ett Grekiskt-ortodoxt kloster på färden mot Jerusalem o sen tillbaks till Eilat .
 
                       Jaa, dessa foton här är avfotogarde via min lilla kamera som kan ta närbilder , fler bildbevis från andra resor torde finnas i förrådet.  Nått o syssla med i vinter. Eller en regnnig dag i höst.
                Dass war alles für heute . Sen får vi se när jag får nästa ryck . O att ha bra minnen o fotominnen är bra för kropp o själ.
            Det här med carpe et crea diem underlättas av fina minnen som ochså ger levnadsglädje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0